26. mai 2009

En flott sommerhelg!

Duftende syriner og hageblomster på stuebordet, i min nye favorittvase.
Blomster på balkongene. Denne fargekombinasjonen på stemorsblomster er såå fin!Solnedgang! Hva mer kan man si..:)
Og sommerkvelder med gode venner:)

23. mai 2009

En rolig fredagskveld

Her kommer et bilde av vår søte lille spisestue..:) Bildet som står på bordet er en collage jeg har laget for et par år siden. Likte så godt bildet øverst i høyre hjørnet, så jeg har tatt utgangspunkt i det, tegnet det litt større med kritt (det i midten), og limt interiørbilder rundt. Bildet er fra en reportasje i ELLE Interiør for noen år siden. Det er tatt av Trine Thorsen. Ta en titt på siden hennes her med alle de vakre bildene hun har tatt! Bildet jeg har brukt er fra reportasjen Hammels Hus. Vi kan jo ikke henge noe på veggene her, så da passet det fint med dette inntil veggen isteden.
Litt dårlig bilde i kveldslyset, men her har en del av Rom123 bunken min kommet fram, sammen med tapetprøvene jeg skal lage en ny vimpelranke av en dag. Siste utgave av Rom123 er forøvrig en stor favoritt!
Litt senere på kvelden kom søte Carina innom en tur, og vi koset oss med ristede maiskorn og rødvin! Ristede maiskorn har vi kjøpt når vi har vært på harrytur, men har ikke lykkes i å finne det her.. Frem til igår.. I en asiatisk butikk nedenfor oss fant jeg det. Gjett om jeg ble glad! De er supergode og salte. Rødvinen igår var også veldig god, Italiensk, Lamberti Santepietre, Valpolicella 2008 Classico. En rødvin som ikke er altfor kraftig.
Det klarnet opp på kvelden, så det ble et lite kveldsbilde av utsikten. Se så vakkert lys! Idag skinner sola fra skyfri kimmel og temperaturen stiger oppover, så ikveld skal vi kose oss med reker og hvitvin på terrassen. Jeg tenkte også jeg skulle lage denne salaten med røkelaks. Den så jo såå god ut. Ønsker dere alle en solfylt helg!

22. mai 2009

Flyttet inn!

Nå er vi godt plasserte i vår nye leilighet på Hvaltorvet. Flyttingen igår gikk over all forventning, så vi har faktisk flyttet inn allerede! Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har blitt, og vi stortrives. Det var litt mørkt å ta bilder i går kveld, uten lamper.., men jeg legger ut noen detaljbilder, så skal dere få se oversiktsbilder etterhvert. Over her ser dere et bilde fra gangen. Jeg er såå fornøyd med denne veggen med det gamle sminkebordet på, og puffen ved siden av med myke puter og saueskinn.
En liten del av sofahjørnet vårt. Vi har satt den andre sofaen med ryggen mot kjøkkenet, så vi får delt av rommet litt. Og et hvitt avlastningsbord i hjørnet, til alle interiørbladene mine. Reinsdyrskinn på gulvet. De er jeg veldig glad i, synes de er så fine i fargene.
Her flommer lyset inn! Hele kortveggen i stua er jo bare vinduer, så det blir nok varmt her på sommeren! Vi får lufte godt, og trøste oss med at vi kan nyte sola på balkongen utenfor helt til den går ned om kvelden.
Fikk med en av barokkstolene også. Og en av yndlingsputene mine! Elsker fargene og mønsteret på denne. Ved siden av står det gamle skapet som vi skal ha tv'en på etterhvert. Nå får papegøyeboksen trone der så lenge.
Loppis/Ikea-stålampa har også fått lov til å bli med. Vi kan jo ikke henge opp lamper i taket, så vi må ha en del gulv- og bordlamper. Jeg har sprayet lampefoten hvit, så den passer bedre inn med alt det andre her. Synes den ble veldig fin, og prismene kom også bedre fram. Skal ta noen flere bilder i helgen, så dere får se helheten:) Her regner det idag.. Men det er jo meldt SOMMER i helgen, så da er det bare å glede seg! Da blir det fint med et glass kald hvitvin på balkongen..;) God helg!

19. mai 2009

Vi flytter litt;)

..til vi finner drømmehuset..;)


Igår fikk vi tilbud om å leie en av leilighetene som står til salgs på nye Hvaltorvet her i byen. Jeg har stylet den, så vi tilbydde oss å ha den som visningsleilighet, mot at vi kan bo der;) Det er jo en god deal for begge parter. Så nå flytter vi inn i en liten, men koselig, leilighet. Så da kan dere jo tenke dere hvordan det knaker oppi hodet mitt på hvordan jeg skal få med meg alle tingene mine fra et hus på over 160kvm til en leilighet som er 100kvm mindre...! Det er vel strengt tatt en stor avgjørelse på hva jeg kan ta med istedet..;) Jeg skal ihvertfall prøve å få med meg de gamle møblene fra oldemor Besta, så vi tilfører litt personlighet. Det blir også en fin match inntil det stramme og nye ellers i leiligheten. Jeg tror vi får plass til det hvite linskapet på soverommet, det hvite sminkebordet i gangen, og det hvite skapet/skjenken vi har tv'en på i stua. Det er jo veldig greit med møbler som har god oppbevaring også, i en liten leilighet, så jeg tror det vil fungere bra, uten å bli for overfylt. Det er jo viktig å tenke på, siden det også skal være en visningsleilighet. Så da kommer det nok snart noen nye innredningsbilder fra vårt nye rede om ikke så lenge. Bildene over her er visningsbildene på leiligheten. Selv om det er meg selv som har stylet på disse bildene, så blir det nok litt annerledes når vi flytter inn. Spennende!

Ny header har det også blitt her idag! Blir nok noen forandringer her inne på bloggen også nå når vi flytter..:)

15. mai 2009

Vi har solgt!!




Igår solgte vi huset vårt! Til prisantydning!:) Vi er storfornøyde!! Så deilig å kunne se etter noe nytt!;) Gleder oss til drømmehuset dukker opp. I mellomtiden må vi finne oss en leilighet å leie.. For overtagelsen er allerede om en måned!! Så her blir det nedpakking fremover. En spennende tid i møte! Viser en liten collage av noen av bildene fra huset, som ikke er vårt lenger.. Det blir nok de siste interiørbildene herfra. Men om ikke lenge kommer det nye bilder fra et nytt og spennende hus!:) Imorgen er det duket for den store finalen i ESC, og Norge er jo, mildt sagt, storfavoritter! Vi skal feire det hele med MGP party, med utkledning og finalen på storskjerm. Vi har også lastet ned en del videoer av gamle slagere, som La det swinge, Romeo og Mil etter mil!;) Vi blir en stor gjeng, så dette tror jeg blir artig! Og søndag er det jo den store dagen med bunad, flagg, korpsmusikk, barnetog, is, glade mennesker og alt som hører til. Jeg er vel over gjennomsnittet glad i 17. mai, så jeg har en flott helg i vente!:) Ønsker dere alle en deilig og strålende helg!

11. mai 2009

Nam, nam, nam!!

Nå skal ikke dette bli noen matblogg, men jeg må bare dele denne "oppskriften" med dere! "Oppskrift" fordi jeg bare slumpet i vei istad da jeg laget middag, men det ble så godt at jeg skal prøve å skrive det ned her. Jeg elsker indisk mat, men her i byen er det dessverre ingen indiske restauranter lenger..:( Så da må man trå til selv.

Kyllingfileter, jeg laget til to personer.
Kesam mager, et beger.
Rapsolje, ca 3 ss.
Garam Masala, tja.. ca en god ts.
Kayennepepper, ca en liten ts.
Karve, en god ss.
Paprikakrydder, ca en ts.
Pepper, smakes til.
Maldonsalt, smakes til.
Matfløte, ca 1 dl, jeg hadde det oppi fordi det ble litt for sterkt, men det gjør jo også sausen god og kremet.
Lime, saften av en halv lime.

Alt, bortsett fra fløten, blandes og stekes sammen med strimla kyllingfilet. La gjerne kyllingen ligge litt i marinaden først. Jeg lot det putre under lokk i hvertfall 20 minutter, så kjøttet ble mørt og smaken satt seg godt inn. Hadde i fløten mot slutten av tiden. Smak til med krydderet, så du får ønsket smak og styrke. Jeg serverte med brokkoli og villris til. Ja, og så hadde jeg squash i skiver oppi sammen med kyllingen, det hadde jeg glemt. Det smakte helt nyyydelig, så dette blir ikke siste gang! Nam, nam:)

Visningene både lørdag og søndag gikk veldig bra, så nå håper vi bare på et bud eller to!;) Kryss fingrene dere!

8. mai 2009

Fresh feeling of spring!:)


Starter helgen med noen sommerlige bilder fra spisestua. Så friskt og så vakkert med blomster fra hagen! Får skikkelig sommerstemning. Jeg er så glad i dette hjørnet hvor spisestua vår står, synes både fargene, møblene og tingene passer så godt til hverandre. Imorgen skal vi ha visning igjen. Håper noen faller for dette hjørnet, og gjerne litt til, og legger inn et bud eller to!;) Nå blir det Gullrekka på tv, med finale i Norske Talenter og greier. Hvem vinner tro..? Ønsker alle en fin avslutning på frigjøringsdagen og en deilig helg!

5. mai 2009

Fisk i folie og moreller i blomst!;)


Det er så flott med alle de blomstrende frukttrærne rundt om nå! Så idyllisk! Og noen påske-/pinseliljer fikk være med inn idag. De passet så fint oppi den sjøgrønne vasen jeg kjøpte på loppis forrige helg. Og så lukter de jo nydelig da:)

Andre fiskemiddag på rad idag. Ørret i folie med meierismør, sitronskiver, persille, basilikum, vårløk, salt og pepper. Gjorde en vri idag, med spekeskinke oppå fisken, kjempegodt! Servert med grønne linser, spinat og matyoughurt med persille, basilikum, rapsolje, sitronsaft, salt og pepper. Nam, nam!
Like fint vær idag, sol, sol, sol! Er vel egentlig meldt regn fremover, men regn på natta og sol på dagen er en god deal!;)

3. mai 2009

"Nytt" sommerkjøkken:)



Idag har mamma og jeg ordnet opp på kjøkkenet på hytta. Så nå har vi fått en hyllevegg med forskjellige hyller samlet fra loppemarkeder rundt omkring. Det ble et ordentlig koselig sommerkjøkken!
Før og etter.. Litt koseligere nå ja..;) Jeg liker såå godt de 60-talls hyllene med plastskuffer til mel og gryn ol. De er så nostalgiske!
Før-bildet snakker vel for seg selv...
I den ene hylla henger det en gammel papirpose fra Åbol Bygg Høvleri, trelast - byggartikler.. Den er fra hytta ble bygget på 70 tallet og det lå fortsatt skruer oppi den.. Sånt er koselig å ta vare på, så nå har den fått hedersplass i hylla. Så har mamma tatt vare på en handlelapp som morfar har skrevet.. Han jobbet døgnet rundt hele livet, og skulle nyte sine pensjonistdager ute på hytta.. Han døde dessverre av kreft for sju år siden, og fikk ikke muligheten til å kose seg og slappe av der ute som han hadde planlagt.. Men jeg tror nok at han er der ute nå, selv om vi ikke ser han..:) Det er hvertfall et lite minne med denne lille handlelappen hengende i hylla. "Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet..", det sier mye. Vi må nyte livet til det fulle, og ta vare på små gleder! Små ting som betyr så mye.
Hylleveggen med ting og tang på.
På en annen vegg har vi hengt opp en tallerkenhylle. Her har noen av de fineste tallerknene fått sin plass sammen med et nydelig Figgio fat, lyseblå eggeglass og en søt bolle. Oppå kjøleskapet står det sommerlige bokser med blant annet telys, kaffepulver.

Sukkertøy for øyet!
Håper dere har hatt en flott langhelg med like nydelige vær som vi har hatt! Ønsker dere en kreativ og sprudlende ny uke!