29. august 2009

24. august 2009

Hurra for Rice og hekling!





Om noen uker får vi Rice i butikken! Vi var på messe på torsdagen, og plukket ut masse fint fra blant annet Bloomingville, Lisbeth Dahl og Rice. Sistnevnte er ny på Lykke, og jeg tror det vil krydre sortementet vårt veldig bra! De har jo så mye fint! Blir så glad av disse tingene:) Over ser dere en liten smakebit på hva som kommer inn derfra.

På messa var det også flust av heklede saker og ting. Særlig heklede skjerf er en hit i høst. Det er jo så koselig med håndlaget. Så Marie og jeg har tatt heklenåla i egen hånd, og har nå planlagt en heklekolleksjon på Lykke! Den vil først og fremst bestå av skjerf til barn og voksne, men hvem vet, kanskje dukker det opp andre ting etterhvert også?:) Den myke kolleksjonen vil gå under navnet "Lykkelig". Følg med!!
Idag har jeg sydd ferdig puffen min. Den blir så kul!! Og stor! Nå venter den bare på litt ekstra fyllmasse, i form av gamle saccosekker. En sekk var visst ikke nok.. Men her ser dere hvertfall en liten smakebit..:)

17. august 2009

Second Hand




Idag var jeg en kjapp tur innom en bruktbutikk i byen, og joda, de hadde fått inn litt nytt siden sist. En søt rosa kjole og et grønt skjørt med glade detaljer fikk bli med meg hjem. Begge satt som et skudd, så jeg tror de skal få være som de er:) Ved siden av disse plaggene lå det en del gamle pumps. Et par i sølv og et annet i gull, såå kule! Men dessverre ikke min størrelse.. Stod en stund og lurte på om jeg bare skulle kjøpe de som pynt, eller som backup hvis venninner trenger sko.. Men jeg klarte å motstå fristelsen. Kanskje greit, for Andreas hadde vel tørna helt, hehe..;) Et putevar med lysegrønne prikker klarte jeg derimot ikke å motstå:) Det er på bildet øverst til høyre, sammen med stoffet og vannkanna jeg kjøpte på Lagerhaus i Gøteborg. Er den ikke søt?:) Torneroseboksen min har fått plass på kjøkkenbenken med telys oppi. Håper alle har en flott mandagskveld der ute!

15. august 2009

Lykkelig!



Nå har vi fått masse fint i butikken! Fikk to paller med nye varer fra Lisbeth Dahl her om dagen, og har mer i vente! Høsten er en fin tid:) Har også gjort om butikken en god del, og er veldig fornøyd med resultatet. Kom å kjøp!;)

14. august 2009

Hver dag er en fest, med vimpelranke i stua!

Her er den nye vimpelranken vi har fått hengt opp i stua! Det er jo genialt for oss som ikke kan spikre og henge opp ting på veggen, siden bor i en visningsleilighet. Jeg har festet hver ende med knappenåler over dørene på hver side, og vips!, så fikk vi kunst på veggen!;) Også så glad man blir av å se på den. Skikkelig barnebursdagsfølelse. Hver dag er fest!:) Ikveld har jeg laget tapas. Det er Fjordfest, musikkfestival, her i byen imorgen, så vi har invitert noen venner på mat først. Det blir kos!:) Ønsker alle sammen en deilig helg!

12. august 2009

Bruktkupp!:)



Idag var jeg en kjapp tur innom bruktbutikken her i byen. Var på utkikk etter flere broderier til sitteputa mi, og jeg fant mange fine. Så nå er puslespillet ferdig, og ligger klart til sying:) Spent på å se hvordan den blir:) Da jeg stod ved kassa fant jeg disse asjettene med noen av kongefamiliens medlemmer på. Synes de er så kule! Gleder meg til å få de opp på veggen;) Litt kitchy!

11. august 2009

Lakshmi: Lys, visdom og skjønnhet:)


I en av de få eskene fra flyttelasset som jeg har her i leiligheten fant jeg dette bildet. Hadde helt glemt at jeg hadde det! Det er bilde av Lakshmi, en viktig gudinne i hinduismen. Hun står for rikdom, lys, fred, visdom og lykke. Hun er også knyttet til hell, skjønnhet og fruktbarhet. Vakkert og fargesprakende er det hvertfall:) Dessverre har jeg ingen plass til det her, plasseringen nå er kun for bildet sin skyld;) Så det får vente på bedre tider med mer plass. På veggen over det hvite skapet dere ser her henger det nemlig en ny ranke med tapetvimpler! Ble ferdig med den ikveld, men da var det for mørkt for å fotografere, så den får jeg vise frem en annen dag:) Den store lyserosa telyslykta har jeg fått av Marie. Synes den er såå fiin! Hun har begynt å jobbe hos meg, på Lykke, sånn at jeg kan få noen ledige dager å jobbe freelance på. Det tror jeg kommer til å gå strålende, og jeg gleder meg til denne høsten! Tuusen takk, Marie!

10. august 2009

Sensommergleder!



I helgen var vi på hytta på Gautefall en liten tur. Der var det helt blått med bær! Skulle gjerne hatt en egen blåbærplukkedag der oppe, men jeg fikk hvertfall plukket litt:) Litt hekletid ble det også, og jeg er godt igang med en heklet pute til sofaen her hjemme. Liker fargekombinasjonen med syrin og lyseblått veldig godt. Idag har jeg vært en tur i skogen for å se om det var noe sopp. Det var et heller trist syn som møtte meg. Den skogen jeg har trasket rundt i i barndommen, var borte! De hadde hugget ned alt! Ikke mye sopp å finne uten trær de kunne gjemme seg under.. Men jeg fikk plukket en blomsterbukett av gamle stauder som har spredd seg fra familiegården vår. De er så søte de lyserosa blomstene. De skal jeg plante over når vi får oss en ny hage. Håper det dukker opp et hus til oss snart, for nå begynner jeg å klø i fingrene!!

5. august 2009

Korssting, tapetvimpel og pakke i posten!


Tre ting på en gang?? Åjada, nå har jeg så mange ideer i hodet! Noe av det første jeg skal igang med, er en stor sitte-/gulvpute av ulike broderier. Jeg faller så for disse puffene og små benkene som er trukket med gamle broderier og korssting, som stadig dukker opp i interiørblader etc for tiden. Jeg har ingen puff for hånden akkurat nå, og heller ikke plass til det i vårt lille krypinn, så da blir det en stor sittepute istedet. Jeg fant et stort korsstingbroderi hos mormor her om dagen, som hun har brodert. Det har ligget uferdig i posen sin i flere år, så det er på tide at det får se dagens lys igjen! Da hun broderte det, skulle det bli et sånt teppe som skulle henge på veggen...tja...jeg tror nok det blir mye bedre som pute!;) Det er ganske stort, sikkert rundt 70x70cm, og med knallfarger sammen med sort. Får det nok imorgen, så da skal jeg sette igang. Noen som har noe forslag til hva jeg kan fylle puta med? Den må være ganske hard, i og med at man skal kunne sitte på den.. Det er kanskje bare å stappe den full av vatt? Tror det blir en kul pute hvertfall!:)
Igår begynte jeg å klippe tapetflagg til en vimpel jeg skal lage. Jeg fikk jo en haug med tapetprøver i posten i våres som var planlagt vimpelranke og bakgrunn i settekasser. Nå er jeg hvertfall igang med det første:) Elsker både fargene og mønstrene! Og idag fikk jeg pakke i posten! Det er alltid gøy:) Denne var fra Benefit, et rosevann, BeneTint, som gir deg flotte røde eplekinn som varer all day! Som den sminkedokka jeg er, hihi..;) Jeg selger Mary Kay produkter, og elsker produktene derfra, men akkurat dette vannet klarer jeg meg ikke uten..;) Nå har endelig sola bestemt seg for å skinne over byen her i noen dager, så det er bare å nyte!