28. april 2009

Fra heklelapper og vatt-teppe, til silkeduk og kjole;)


Endelig har lappene jeg heklet i høst kommet frem i lyset igjen. Kjøpte dette lyserosa stoffet med blomster og sommerfugler på loppis i helgen, og da fikk jeg denne ideen. Jeg skal lage et vattert teppe med de fargerike oldemorrutene som en kant rundt. Tror jeg skal sy noen ekstra sømmer tvers over teppet også, for å få en enda mer vattert effekt. Bakstykket blir av det samme stoffet. Det har nok vært gardiner på et barnerom en gang.. Nå blir de to gardinhøydene til et herlig sommerteppe:)

Happy summer days!:)
Her er kjolen jeg har sydd av silkeduken fra lørdagens loppemarked. Ikke helt ferdig sydd opp og strøket, men snittet er der;) Fin til solbrun hud til sommeren. Ser litt stram ut på bysten, den sitter litt løsere på virkelige mennesker.

Silkeduk-tegning-klipp-sy-ferdig kjole!:)

6 kommentarer:

mi-rachel sa...

wow!
så flink du er.

Martine Marbel sa...

fiiiiin kjole

frk.B sa...

Så kreativt og fint med det teppe!!
En ide for sånne som meg som har veldig lyst til å lære å hekle bestemorruter, men syns det er litt ovemannene å se hvor mange som må til for å få et teppe:)

Og kjolen da, veldig fin!

Ha en fin dag!

Brigg sa...

Kjempefint!! både teppe og kjolen! skulle gjerne hatt litt av dine sykunnskaper altså!

Kaspara sa...

God morgen, Mina!
Du er så utrolig kreativ!!! Synes det var en genial og herlig ide og bruke bestemorruter som kant på et vattteppe. Den ideen tror jeg aldri jeg hadde kommet på selv.
Teppet ditt blir helt spesielt, og det var utrolig delikat.
Delikat var også silkedukkjolen din! Den blir sikkert nydelig til brun hud.
Jeg gikk akkurat fornøyd ned i kjelleren og skulle finne malingskoden som er brukt på det lyseblå nattbordet vi har i stua. Visste vi hadde boksen der, for det er bittelittegrann maling igjen. MEN.. så var lappen med navn på malingen og koden så tilgriset, at deg var umuling å lese noe som helst, dessverre! Det var da utgjort!
Det er nok Kaspara som har greid disse brasene, jeg maler like mye meg selv og havner gjerne med isblått hår osv.,hi,hi! Jeg er nok ikke så nøye som det jeg tror du er.
Nå flytter søsteren min butikken sim til Kongensgate rett overfor fotograf Jørgensen. Visste du det?
Sikkert flere mennesker i en slik hovedgate.
ja, det er fint vær i byen vår i dag, og jeg har fri på dagen og er bedt til ei venninne som også har fri. Vi skal ha nok en heklelunsj.
Håper vi tar med hekletøyet ut i hagen. Deilig å sitte i sola å hekle.
Ha en fin langhelg, skjønt langhelg du jobber vel kanskje på lørdag...
Klem fra Kaspara

Unknown sa...

Kjempegod ide på teppet ditt!
Helt otrolig herlige farger !!!
Du er helt rå!!
Flott blogg med masse inspirasjon.